Een eindeloos gevoel van moedeloosheid

Stefan K. denkt de wereld

Stefans bedenkelijke en soms tamelijk verwrongen wereldbeeld. Waar anders kan hij dit kwijt dan op de Mediocre Homepage:

De kinderboederij


Superstefan Nog niet zo lang geleden vroeg de mediocre webmaster mij een stukje te schrijven over de kinderboerderij. De kinderboerderij. Dat is een onderwerp dat mij natuurlijk zeer aan het hart gaat. Waarom? Nou, eigenlijk weet ik dat niet.

Ik denk dat het komt omdat ik nog aardig jong ben. In ieder geval te jong om al aan kinderen te beginnen. Ik bedoel, ik trouw in mei van dit jaar pas. Dan ga ik nu nog niet over kinderen nadenken.

En mocht ik dan over kinderen moeten gaan nadenken, dan ga ik echt wel een afweging maken waar ik die dan vandaan ga halen. Bij veel kinderboerderijen moet je namelijk heel erg oppassen. Er zijn namelijk zat kinderboerderijen die beweren 'scharrelkinderen' te leveren... maar eigenlijk hebben die 'scharrelkinderen' niet zo veel ruimte hoor. En je moet hoe dan ook uit de buurt blijven van de legbatterijkinderen.

Nee, als je echt goeie kinderen wilt halen dan moet je een boerderij vinden die een 'Eko' keurmerk mag gebruiken. Dan weet je namelijk zeker dat het goed zit. De kinderen zitten dan niet met honderden in kleine hokjes, en hun 'snaveltjes' worden ook niet afgebrand. Verder hebben ze loopruimte genoeg om hun pootjes een beetje te strekken. Kortom: ze kunnen hun ei kwijt.

Maar als ik dan in het nieuws hoor dat ook deze boerderijen een gevaar kunnen zijn vanwege ziektes, dan wordt ik bang. Bang om uberhaupt een kind te halen van een boerderij. Want als ze geen ruimte hebben, heb je dus minder kans dat ze een ziekte hebben, maar dan zijn ze niet bepaald in een prettige omgeving geweest tot dan toe. En als ze wel ruimte hebben gehad, dan hebben ze meer kans op enge ziektes als de kinderpest, zoals de recente uitbraak in de Gelderse Vallei. Je zit dan dus hoe dan ook met iets onzekers.

Nee, voorlopig dus nog maar geen kinderen voor mij.

Of was het nou kippen?
©&® 1997-2010 Mediocre.nl™ voor uw ambachtelijk bereden websites
laatse bijwerking: vandaag (heute) // Contact tha webmastah

All right reserved // All wrongs revenged
©&®™ MCMXVCMXVVMXCCMMXIIVI½