Een eindeloos gevoel van onverantwoordelijkheid

Tom die weet het wel

Tom die hoef je niets meer te vertellen. Dat kun je wel zien. Voor Mediocre schrijft hij onregelmatig een stukje tekst. Hierbij komt geen papier te pas, maar soms worden er wel bomen omgehakt. Gewoon, voor de fun.

23 maart 2003 - Eerste column
Mijn eerste column voor de mediocre site. Mij is gezegd dat het overal over kan gaan. Ik ontkom er wellicht niet aan dat er natuurlijk sprake is van oorlog in Irak. Er wordt veel gesproken in de media over propaganda. "Wat is waarrrrrrrrrrrrrrr???", zou Henk Westbroek zich afvragen. En inderdaad, dit is de hamvraag waarom men toch is begonnen met de oorlog: Wat staat waar? Welke wapens heeft Amerika geleverd aan Irak en worden nu tegen ze gebruikt. Frankrijk steunt Amerika alleen als Irak chemische wapens gebruikt. Zijn deze soms van Frankrijk afkomstig? Rusland levert nog steeds aan Irak en Nederland doet natuurlijk altijd mee als er wat te verdienen valt. Ik bedoel: als er al wordt aangeboden dat je via een sms-je op de hoogte gehouden kunt worden wat de situatie is rond Irak, dan is men daar marketingtechnisch toch goed op ingesprongen. Straks krijgen we nog Mora® Scud-kroketten die via GPS moeiteloos je bord kunnen vinden.

Wat we ook vaak horen is de positie van Nederland ten opzicht van de VS. Zijn we nu wel of niet neutraal in de oorlog tegen Irak. Het idee bij de Amerikanen heerst namelijk dat we neutraal zouden zijn. Gelukkig heeft René Mioch tijdens de Oscars laten weten dat Nederland wel degelijk de oorlog steunt. Al was het wel om zijn eigen hachje te redden en niet in de Amerikaanse cel te belanden. Dan had ie misschien wel een Oscar gekregen als celmaat en als gevolg daarvan een jaar lang niet meer kunnen zitten.

Dat er ook belangrijkere dingen zijn dan oorlog blijkt uit het feit de onze koningin momenteel op staatsbezoek is in Brazilië. Het verbaast me dat Maxima mag vliegen nu ze zwanger is, of is dit ook een propagerende roddel om de vergrijzing van Nederland tegen te gaan en de AOW te behouden. Dat is nu nog één van de weinige regelingen die overeind staat ten opzichte van alle gevallen kabinetten in de loop der jaren. Dat heeft Vadertje Staat weten te behouden, maar Vadertje staat of valt met de toenemende vergrijzing/geboortegolf, dus wie weet kan Maxima ons redden en als voorbeeld dienen om een gezin van 12 kinderen te stichten. Op 30 april zullen we het weten, want dan komt zij in mijn woonplaats langs samen met haar schoonmoeder en de kroonprins. Dan zal ik met eigen ogen kunnen zien of er een klein alexandertje op komst is.

Niet voor niets de winnaar van de:
©&® 1997-2010 Mediocre.nl™ voor uw ambachtelijk bereden websites
laatse bijwerking: vandaag (heute) // Contact tha webmastah

All right reserved // All wrongs revenged
©&®™ MCMXVCMXVVMXCCMMXIIVI½