Een eindeloos gevoel van moedeloosheid

Zweetholen

Wij op de Mediocre redactie hadden nooit verwacht dat er zo'n creatief schrijftalent schuilgaat achter onze junior webdeveloper. Dit is zijn eerste column en hopelijk volgen er nog vele!

Sexmachine!
Sexmachine is junior webdeveloper bij Mediocre.nl en momenteel vrijgezel.
De Bilt, April 2003
Ik kreeg laatst een mailtje binnen op mijn werkadres (hier te bezichtigen, maar dan zonder adresgegevens ja want ik ga geen reclame maken voor de concurrent weetjewel), met de vraag of ik nog behoefte had aan "bijzonder aantrekkelijk geprijsde doch zeer professionele programmeerdiensten." Nou, mijn interesse was inderdaad gewekt! Ik krijg namelijk zelden SPAM-berichten binnen waarin mij een aanbod wordt gedaan dat te mooi voor woorden lijkt. Ik besloot dit mailtje eens aandachtig te lezen.

Wat blijkt namelijk: "Wij kunnen u dit lage tarief bieden i.v.m. de onlangs gerealiseerde uitbreiding van onze productieafdeling in Roemenië"
Roemenië! Wat een vondst! Gewoon een paar Roemeense weesjes in Roemeense zweetholen achter een pc zetten en je kan de concurrentie aangaan met de West-Europeanen, die er in Roemenië voornamelijk om bekend staan dat ze meer dan €7,50 per uur vragen voor programmeerwerk.
En voor die kinderen is het vast ook enig, want zo komen ze nog eens ergens anders dan in het weeshuis en verdienen ze wat bij en doen ze ook nog wat aan hun talen ("Onze specialiteiten: PHP - MySQL / SQL - Visual Basic - C / C++ - HTML - Java / JavaScripts"). Leuk trouwens, hoe telkens weer Java en Javascript op één hoop worden gegooid, als zouden ze verwante talen zijn! En JavaScripts, die commercieel slimme meervoudsvorm, die impliceert dat ze niet slechts één JavaScript kunnen schrijven! Als dat allemaal mogelijk is....

Maar waar ik nou mijn hoofd over breek is het volgende. Hoe weten die kinders daar nou wat ze precies moeten programmeren? Moeten wij een technisch ontwerp in het Roemeens opsturen of kunnen ze ook al Nederlands? Of gaat dat in Roemenië heel anders? Dat je gewoon C++ per regel code of Visual Basic (waarom eigenlijk geen ASP?) per knopje bestelt. Een soort doe-het-zelf pakket. Intrigerend land toch, dat Roemenië.

Maar wacht eens even: "Graag willen we u via dit eenmalige bericht op de hoogte stellen van onze bijzonder aantrekkelijk geprijsde doch zeer professionele programmeerdiensten welke nu tot 1 mei a.s. beschikbaar zijn voor slechts 7,5 euro per uur." Tot 1 mei? Wat gebeurt er verdomme na 1 mei! Ik ga niks geen knopjes bestellen als ik niet eerst weet of Roemenië na die datum nog wel bestaat.
Mailen met de dienstdoende directeur is echter geen optie, want ik kan niet mailen met mensen die Herman van der Veen heten. Niet sinds ik een berichtregel in mijn mailprogramma moest instellen omdat ik digitaal gestalkt werd door een Herman van V., tenminste. Dat is een lang verhaal. Misschien iets voor mijn volgende column.

-XXX-
Sexmachine
©&® 1997-2010 Mediocre.nl™ voor uw ambachtelijk bereden websites
laatse bijwerking: vandaag (heute) // Contact tha webmastah

All right reserved // All wrongs revenged
©&®™ MCMXVCMXVVMXCCMMXIIVI½